Pumpkin.

Pēdējā laikā Valmieras Bastionā roka allažiņās aizstiepās pēc tur dēvētās šķiet paprikas krēmzupas, paošņājos pa sastāvdaļām un radīju līdzinieku – ķirbja krēmzupu.

Tātad trim paprāviem šķīvjiem vajadzēs:

  •  3 pamilzīgi kartupeļi
  • 2 pasīki burkāni
  • 1 nīkulīgs ķirbītis
  • 2 kubiņi vistas buljona ( vai jebkādas garšvielas, novārījums, kas pašiem tīk)
  • laba šļauka saldā krējuma
  • es grauzdēju desu un sieru, labāk grauzdējiet baltmaizi, būs gardāk😉

Uztapināšanas process:

Sametam kartupeļus ar burkāniem karstā ūdenī, pavāram līdz kļūst mīksteni, piešaujam ķirbīt’, savāram diezgan pamatīgi, virai laicīgi piemetam vienu kubiņu buljona. Kad izvārīts, no dārzeņiem nolejam lieko šķidrumu, bet pataupam to vēlākam. Sablederējam visu, pagaršojam, līdzsvarojam garšu ar otro kubiņu, piemočījam buljoniņu, līdz zupa iegūst šķidrumu/biezumu, kas jums simpatizē un to šļunku saldkrējuma, atkal pastrādājam ar blenderi un uzkarsējam viru pa jaunam – gotovs!

Pasniedziet ieteicams, ar baltmaizes grauzdiņiem, ekstrēmisti var sekot manam variantam ar apceptiem salami desas kubiņiem un rīvētu krievijas sieru, būs gardi, bet sātīgi🙂

Bon apetit!

* attēls no interneta dziļumiem jeb nosmēlu kā saldo krējumu no google.com

Tagged ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: